Дома  I    Мапа  I    Контакт  I    Огласна Табла    


   
 
 
 
Погледнете ја статистиката за работењето на судот за актуелната година ...
 
 
 
 
Најчесто Поставувани Прашања

Од: Bistra Gospodinova-Janevska   18.08.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Потребна ми е информација кој стечаен управник е поставен на ЗИК САНДАНСКИ од Делчево, за да стапам во контакт, се работи за стан за кој е склучен Договор за купопродажба со отплата на 40 години, со ЗИК Сандански, дел од ратите се плаќани, како да се доврши доплатата?

Одговор: Апелационен суд Штип не е имател на информацијата која ја барате.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: Адвокат Јован Пешовски   24.06.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Почитувани, До каде е постапката по жалба на пресудата П5-3/14 на Основн Суд Свети Николе од 04.03.2015 година и под кој број е заведен кај вас Однапред Благодарам Со Почит Адвокат Јован Пешовски

Одговор: Предметот е примен во Апелационен суд Штип на 07.05.2015, заведен е под број ГЖ-669/15 и постапката за негово решавање е во тек.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: goran spasovski   17.06.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Imam predmet do vasiot sud za da mi se resi sporot so mvr na rm po osnov na neisplateni prekuvremeni rabotni casovi i 13-ta plata.polnomosnik mi e advokatot nikolov nikolco od stip so kogo nemozam da stapam vo kontakt veke podolgo vreme a kako br na predmet mi go ima dadeno predmetot so br.576/14 sto proveriv na vasata internet stranica e namenet za sosema drug covek.pa poradi toa bi ve zamolil ako moze da mi dadete bilo kakva informacija dali ima i do kade e mojot predmet.Odnapred vi blagodaram!!!!!

Одговор: Предметот е заведен под број РОЖ-167/15 (превостепен број РО-578/14 на ОС Штип), решен е на 06.04.2015 и на 07.04.2015 е испратен во надлежниот основен суд. Истиот е објавен на web-сајтот на АС Штип.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: Јован Серафимов   05.06.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Ве молам да ми одговорите на следните прашања: 1. Под кој број е заведен предметот по жалба на пресудата на пресуда на Основен суд - Кочани Пл1-П бр.12/15 од 16.04.2015 година. 2.Дали Апелационот суд решавал по овој предмет 3. Кога треба предметот да се врати во Основен суд - Кочани.

Одговор: Предметот е примен во Апелационен суд Штип на 03.06.2015, заведен е под број ГЖ-766/15 и постапката за негово решавање е во тек.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: vasilev risto   15.02.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: ve molam da mi kazete dali e pristignat predmet vo apelacija po zalba na presudata K.БР.526/14 OD 28.01.2015. Ili dokolku ne e ke ve zamolam da mi kazete kade da se obratam za da podnesam zalba. odnapred vi blagodaram!

Одговор: Предметот е решен на 26.06.2015 и на 02.07.2015 е испратен во Основен суд Штип.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: marija velkova   04.02.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Дали е донесена пресуда по жалба на пресудата КЖ-524/14 поднесена од основен суд Делчево.Однапред Ви благодарам.

Одговор: Предметот е решен на 30.01.2015 и на 11.02.2015 е испратен во надлежниот основен суд.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: Dimitar Josifov    03.02.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Pocituvani,pred dve nedeli na usno baranje soglasno Zakonot za davanje na informacii od javen karakter vaseto lice odgovorno i nadlezno za davanje informacii od vakov tip mi odgovori deka predmetot na Osnoven sud Kocani zaveden pod br.TS 15/14 e pristignat vo Apelacionen sud Stip na den 07.10.2014g. , zaveden e pod br.TSZ 432/14 i resen od poodamna, pa so ogled na ozbilnosta i tezinata na informaciite koi sto gi davate i koi pred se i nad se doagaat od Apelacionen sud koj veruvam i sakam da prodolzam da veruvam vo negovata nezavisnost , samostojnost i nepristrasnost Ve molam da mi pojasnite zosto seuste predmetot ne e ispraten vo Osnovniot sud vo Kocani od kade ke ni bide dostaven nam kako zainteresirani stranki? No i zosto ne e seuste istaknat na vasata Veb strana soglasno ZPP ? Vo prasanje e predmet koj e od krucijalno znacenje za mene i mojata familija i zatoa vo najkratok mozen pok Ve molam da se konsolidirate so vasite sluzbi(informaticar,sud.pisarnica) soglasno Zakonot za dvizenjeto na predmetite niz sudot i da ni go dostavite resenieto na Apelacioniot sud Stip . So nadez vo Nezavisnata Sudska vlast odnapred Vi blagodaram!

Одговор: Од страна на вработените во судска писарница во АС Штип сте биле усмено известени дека предметот заведен во АС Штип под број ТСЖ-432/14 е примен во АС Штип на ден 07.10.2014 година и дека се уште не е решен, а таква е и моменталната состојба од причини што се работи за посложен предмет.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: адвокат Јован Пешовски   30.01.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: почитувани, до каде е постапката по жалба против пресудата на Основен Суд Кочани МалвТс.бр.17/14 и под кој број истата е заведена кај вас. со почит Адвокат Јован Пешовски

Одговор: Предметот е примен во АС Штип на 02.01.2015,  заведен е под број ТСЖ-17/15 и постапката за негово решавање е во тек.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: Васо Јованов    26.01.2015  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Ве молам да ми кажете дали е пристигнат предметот во апелација под број ПРК-0 139/14 и под кој број е заведен. Ви благодариме

Одговор: До денес во Апелационен суд Штип нема пристигнато предмет со наведениот број.

Со почит,
Апелационен суд Штип

Од: Јован Серафимов   29.12.2014  Категорија: Најчесто поставувани прашања
Прашање: Ве молам да ми кажете под кој број е заведен предметот по жалба на пресудата на Основен суд Кочани Пл1-П.бр.57/14 од 13.11.2014 Со почит

Одговор: Предметот е примен на 02.01.2015 година и заведен е под број ГЖ-7/15.

Со почит,
Апелационен суд Штип

12345678910...